REGISTRACIJA | PRIJAVA
2015 VAZDUH VODA ZEMLJIŠTE
DEPONIJE RADIOAKTIVNOST KLIMATSKE PROMENE
2016 VAZDUH VODA DEPONIJE
KLIMATSKE PROMENE
STRANA: 1

ISPOD ŠMINKE TRI DUBOKE BORE

Autor: B.KARTALOVIC / Politika, 05.03.2015

Mnogo novca je potrošeno na politički marketing i Kragujevac sada nije u mogućnosti da izgradi autobusku stanicu, deponiju i podzemnu garažu bez pomoći stranih kompanija i banaka...

TOVLJENIKE JEDNI BACAJU, A DRUGI KASAPE

Autor: A.ĐURAN / Dnevnik, 06.03.2015

POLjOČUVARI ŠOKIRANI PRIZORIMA U MOKRINSKOM ATARU MOKRIN: Zaposleni u Poljočuvarskoj službi Kikinda su u dva navrata u Mokrinu zatekli Rome kako na deponiji seku bačene lešine tovljenika. Prvi put su na ovaj šokantan prizor čuvari naišli 27. februara...

USKORO SERVIS ZA UKLANJANJE UGINULIH ŽIVOTINJA

Autor: LJ.MALEŠEVIĆ / Dnevnik, 12.03.2015

Nakon što se belgijska “ Energo zelena” prošle godine povukla iz Inđije, sve sremske opštine imaju problema sa transportom animalnog otpada, koji sada završava kraj puteva, na divljim deponijama, u jezerima i rekama.

PRILAZ DO RAMPE I VIDEO-NADZOR

Autor: LJ.MALEŠEVIĆ / Dnevnik, 17.03.2015

VRBAS: Posle više decenija JKP „Standard” i opština traže rešenje za gradsku deponiju u Vrbasu, koja se prostire na blizu 10 hektara. Tu se svakodnevno istovara 80 tona različitog otapda. Do pre nekoliko godina otpad se odlagao na smetilište bez ikakvog reda, a sada će se uvesti dodatne procedure koje će morati da se poštuju.

- Prethodnih godinu dana novo rukovodstvo trudilo se da gradska deponija konačno bude uknjižena. Uspeli smo da regulišemo imovinsko-pravne odnose. Deponija je zvanično data na korišćenje JKP „Standard” i neprekidno je pod video-nadzorom. Cilj nam je da jasno utvrdimo kretanje, skladištenje i rukovođenje otpadom - objašnjava Radomir Čurović, direktor „Standarda”.

ZAJEDNO DO DEPONIJE

Autor: D.NOVKOVIĆ / Večernje Novosti - Srbija, 04.03.2015

Braničevski okrug gradiće regionalnu sanitarnu deponiju u saradnji sa susednim Podunavskim okrugom, dok će treći partner biti opština Kovin. Prema Lokalnom planu upravljanja otpadom, koji je Požarevac usvojio još 2010, gradnja deponije trebalo bi da se završi najkasnije do 2016.

OTROVALI SE DOK SU PRAZNILI KONTEJNER

Autor: S.K. / Informer, 02.03.2015

Četvorici radnika JKP „Čistoća“ iz Novog Sada pozlilo je jer su se, prazneći kontejner sa medicinskim otpadom u blizini Doma zdravlja u naselju Liman IV, otrovali od hemijskih isparenja.

SRBIJU ĆE PREPLAVITI ŽIVOTINJSKE LEŠINE?!

Autor: LJUBINKA RAČIĆ / Naše novine, 13.03.2015

Ministarstvo poljoprivrede iniciralo izmene pravilnika po kojima je dozvoljeno praviti stočna groblja ako budu premašeni kapaciteti pogona za preradu, a to se sada događa...

VELIKO INTERESOVANJE ZA UPRAVLJANJE OTPADOM

Autor: PRENETO / Pregled, 05.03.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je juče da se na konkurs upravljanja otpadom na teritoriji grada, raspisan 9. januara, javilo 48 kompanija iz privatnog sektora, a da se prijavljivanje nastavlja, te da će grad prihvatati i nove ponude.

URANIJUM BEZ ZAŠTITE

Autor: MARKO LOVRIC / NIN, 05.03.2015

Iako u Agenciji za zaštitu od jonizujućih zračenja Srbije kažu da bi radijaciju u okolini rudnika trebalo proveravati redovno, životnu sredinu od opasnog otpada čuva zarđala kapija sa ogromnom rupom

KO JE OČISTIO BUDŽET, A KO DŽEPOVE GRAĐANA

Autor: M.ČEKEREVAC / Politika, 05.03.2015

Ko je čistio Srbiju, a očistio budžet, a ko je temeljno očistio džepove penzionera i drugih građana i kakva je uloga kačketa u svemu tome, „utvrđivali” su juče naprednjaci i demokrate u srpskom parlamentu, iskoristivši, kao povod za ovu polemiku, debatu o setu ekoloških zakona.