REGISTRACIJA | PRIJAVA
NOVOSTI
extraordinary science top news and top events

Klimatske promene prete svetskom kulturnom nasledju

Od Kipa Slobode u Njujorku preko londonskog Taura do Opere u Sidneju – povećanje nivoa mora ne samo da utiče na područja naseljena velikim delom svetske populacije već i na brojna mesta koja se nalaze na listi svetske kulturne baštine UNESCO-a prikazano je u novoj studiji klimatologa Bena Marzajona sa Univerziteta u Insbruku i Andersa Levermana sa Instituta za klimatska istraživanja u Postdamu.

Prljavo nebo može da utiče na bujanje reka

Stalna industrijalizacija u dvadesetom veku zagadila je vazduh širom Zemlje. Medjutim, nova studija ukazuje da ovaj proces nije samo uticao na pluća čoveka, već da su i reke nabujale. Blokirajući sunce, aerosolni zagadjivači usporili su isparavanje, ostavljajući tako više vode na zemlji, koja puni rečne tokove.

Klima može da utiče na urušivanje planina...

Istraživači su po prvi put pokušali da izmere sav materijal koji napušta ali i dolazi u jedno planinsko područje unazad milion godina i otkrili da je erozija planine uzrokovana glacijacijom bila intezivnija od sudaranja tektonskih ploča.

Fusce nec elit faucibus

Bibendum enim eu, venenatis metus. Proin vehicula eget est aliquet semper. Donec enim arcu, sollicitudin et velit vel, hendrerit luctus augue.
EKO SISTEMI
Can we bring back the wilderness?
ENERGIJA
Tokelau becomes the world’s first solar state
HRANA
How green products can improve health?
DIZAJN
How green products can improve health?

DIGITALNI MEDICINSKI PRIRUČNIK

PITAJTE NAS
future & diagnosis, sustainable business, etc.